Hundelegetøj

Hundelegetøj - Legetøj til hunde

Er du en af de heldige som er ejer af en hund? Ja, så ved du også, at udvalget af hundelegetøj er meget stort, og det er der en grund til. For det første har hos hundeejeren ofte mange forskellige ønsker - men det har ens hund også, de har ofte et type ynglings hundelegetøj. Det kan være alt fra bolden til bamser eller et reb, men det handler også om brug, her tænker vi på om det er til vandhunden, til hundetræning eller bare et stykke legetøj. Ofte handler hundelegetøj også om, at give ens hund noget at lave, mens den er alene hjemme, her er intelligens legetøj ofte på tale, det kan være foderskålen fra Pulse, som holder din hund aktiveret i mange timer og på samme tid, står den for at fodre din hund, mens du ikke er hjemme. Er du helt ny hundeejer og har anskaffet dig en hvalp? Her anbefaler vi at du køber decideret hvalpelegetøj. En hvalp har i høj grad brug for aktivering i form af aktivitets-legetøj der kan aflaste kløende gummer.

På Vetboxen.dk finder du et kæmpe udvalg af hundelegetøj og du kan her læse lidt om de forskellige typer hundelegetøj og deres funktion, så du har lidt nemmere ved at vælge din hunds nye legetøj.

Hvilke fordele er der ved at give din hund legetøj ?

Der er mange fordele ved, at give ens hund legetøj, men nogle af de vigtigste vil vi prøve at fremhæve i denne tekst.

Først vil vi sætte fokus på din hunds overordnede velvære. Det er klart, at når man vælger at anskaffe sig en hund, skal man også være opmærksom på, at den skal have tiden til at gå med noget, mens man er væk eller ikke har tid til at være sammen og lave noget med ens hund.

Ser man på det lidt mere opdelt:

Mental stimulation: Husk på din hund er et intelligent dyr og ikke et krybdyr, som ser på hverdagen lidt mere Mad eller ikke mad. Din hund har brug for, at være aktiv og blive stimuleret mentalt, da en hund af natur er nysgerrig og kreativ. Derfor skal man også sikre at ens hund har noget hundelegetøj, der kan hjælpe den med at holde sig mentalt igang, så den ikke kommer til at lide af kedsomhed. Faktisk vil en hund, som er mentalt stimuleret, have mindre risiko for at blive destruktiv, stresset eller lide af angst.

Så den mentale stimulation er vigtig, men heldigvis er der i dag også lavet rigtig meget hundelegetøj, som kan hjælpe med at holde ens hund mentalt i gang. Ting som aktivitetsmadskåle, hvor vi kan nævne Pulse madskålen, som kan holde din hund i gang hele dagen. Men også intelligensspil er noget man kan gøre brug af og naturligvis også de daglige gåturer, som man ikke kommer udenom.

Sunde tænder: Ja, tænder er, som hundens vægt, noget man altid skal være opmærksom på, da dette er de 2 største årsager til ens hund ikke lever så langt et liv som den kunne, og i den tid den levet ikke har den optimale velfærd, som en hund med sunde tænder ville have. Igen her er vi i dag heldige, da der er 100vis af muligheder for at holde ens hunds tænder sunde, noget vi altid anbefaler er plaque off, det er ikke et hundelegetøj men det er noget pulver som man drysser over hundens mad, som er med til at opløse plaque og forebygge tandsten. Når det kommer til legetøj til hunde, så bør alle hunde have et reb, da dette virker som tandtråd og er med til at holde ens hunds tænder rene og stærke – så husk et reb og det må gerne være godt brugt, bare du køber et kvalitets reb, som er lavet af et materiale, som ens hund godt må spise, uden det sætter sig fast eller giver den problemer med fordøjelsen.

Pas på med rigtige tennisbolde, de vil langsomt slibe ens hunds tænder ned og dette kan give en dyr dyrlæge regning, men mest vigtigt RIGTIG meget ubehag for ens hund. Så køb hunde ”tennis”bolde som er lavet til hunde.

Fysisk træning: Ja det kommer nok ikke bag på nogle, men på helt samme måde, som med os mennesker, skal en hund være fysisk aktiv hver dag, for at være sund og rask, og her kommer legetøjet ind. Du finder derfor også et stort udvalg af hundelegetøj, som vil være med til at holde din hund fysisk aktiv og være med til at give din hund den daglige motion den har brug for, for ikke at blive overvægtig m.m.

Vi anbefaler alle som min. at have et reb, nogle bolde, gerne et kastestang, nogle pivedyr/bamser.

Det er også vigtigt at huske på, at ens hund er et socialt dyr og lever gennem mennesket og forventer også at dens mennesker laver noget sammen med den, om det er jagt, leg eller andet, ja det er ikke så vigtigt. Det vigtige er venskabet, ens hund har brug for ”venner”/en flok den kan lave noget med dagligt og legetøj er en nem måde at lave noget sammen med ens hund, så den ikke bliver ensom eller deprimeret, på helt samme måde som vi mennesker har venner og familie :-)